Volkszanger Wolter Kroes is bekend van nummers als Ik heb de hele nacht liggen dromen en Viva Hollandia. Zijn nummers worden grijs gedraaid in horecagelegenheden. Hij is dan ook de ideale zanger voor een groot feest. U kunt Wolter Kroes boeken voor een optreden.

Muziekles
Kroes begon al op jonge leeftijd met hij maken van muziek. De zanger kreeg drumles van Jan Keizer en begon in de jaren tachtig met zangles. In 1988 won hij een talentenjacht in een discotheek in Wormerveer. Een jaar later kwam zijn debuutsingle Ik mis je elke dag een beetje meer uit.

De echte doorbraak van Kroes liet echter op zich wachten tot 1995 toen hij met het nummer Laat me los zijn eerste grote hit scoorde. Het gelijknamige album stond zeven weken in de Album Top 50.

Ook het volgende album De Wereld deed het goed. Het nummer Bolero haalde de 58e plaats in de Mega Top 100. Vooral het nummer Ik heb de hele nacht liggen dromen werd een groot succes in horecagelegenheden en wordt tot op de dag van vandaag veel gedraaid.

Kroes werd steeds bekender en trad op bij grote televisieshows als Barend & Van Dorp, de Staatsloterijshow en Koffietijd. Hij stond vanaf 2002 in de Heineken Music Hall en in het Rotterdamse Ahoy. Deze laatste concertzaal wist hij in 2005 zelfs tweemaal volledig uit te verkopen. In 2004 trad Kroes op tijdens het afscheid van André Hazes in de ArenA.

In 2006 bracht Kroes het nummer Ik heb de hele nacht liggen dromen opnieuw uit, ditmaal met Guillermo & Tropical Danny. Het nummer werd hierdoor nog populairder dan het al was.

Viva Hollandia
Kroes scoorde in 2007 een grote hit met het nummer Niet Normaal van het album Laat me zweven. De single haalde de vierde plaats in de Single Top 100. Voor het EK 2008 maakte Kroes het Oranjenummer Viva Hollandia. Het werd uiteindelijk zijn eerste nummer 1-hit.

In 2014 scoorde hij zijn tweede nummer 1-hit met het nummer Ik ben je prooi. Het was een lied dat stamde 2010 maar Kroes nam het samen met Isabella Smit, uit het programma Utopia, opnieuw op, waarna het aansloeg.