Ik ben Valentijn Buijtenhek, geboren in Amsterdam (1989)

Muziek, daar ben ik mee opgevoed. Ik kom uit een muzikale familie. Mijn opa’s mijn vader maar zeker mijn zus Lisette, zij zingt menig solopartij in een pop- en musicalkoor en is inmiddels ook begonnen met succes aan haar solo carriere.

Toen ik jong was, vond ik zingen en instrumenten bespelen een al heerlijke passie. Ik stond als jochie al mee te zingen met een zelfgemaakte microfoon gemaakt van een toiletrol. Samen met mijn zusje zongen we al diverse duetten. Vervolgens ben ik nog een tijd DJ hardcore en hardstyle geweest en heb daar mee al menige zalen op zijn kop gezet. Toch bleef het zingen aan mij knagen. Iedere avond ging ik naar zolder om met volle overtuiging een nummer te zingen van Hazes, Bublé, Kroes, Froger enz.

Vaak werd mij ook verteld, dat ik daar wat mee moest doen. Door het enthousiasme van mijn familie, vrienden en kennissen heb ik toch de stap gewaagd om in 2012 regelmatig op te treden in cafe’s, feesten en partijen en met succes. Dat bleek ook wel want in 2015 heb ik na vele auditie ronde’s de ruim 1600 auditanten overleefd voor het SBS6 programma Bloed Zweet en Tranen. Ik bereikte daar de TV uitzending (zie hieronder). Mede door dit succes treed ik ieder weekend wel ergens op. Ook kwam RTV Noord Holland mij op het spoor en ben daar als “Valentijn” op de Valentijnskade de niets vermoedende bewoners een “Valentijns-serenade” gaan brengen (zie hieronder)

Tevens is mijn eerste single “Zoveel Tranen” (over de scheiding van mijn ouders) bij TV Oranje in de top 1000 (2014) op plaats 162 terecht gekomen, en dat terwijl mijn single pas anderhalve week was uitgebracht.