Quincy kreeg landelijke bekendheid door met grote overmacht de verkiezing van de titelsong voor de eerste “Big Brother” serie te winnen. Meer dan 60% van de enthousiaste bellers gaven hun stem aan het door Quincy vertolkte ‘Morgen Weer Een Dag’. Deze aanstekelijke song besteeg zeer snel de hitlijsten en is ook bij de huidige optredens van Quincy nog steeds een veelgevraagde hit die absoluut niet overgeslagen mag worden.

Op de vraag: ‘hoe is het zo gekomen?’ antwoord Quincy: ‘Ik zing al vanaf mijn jeugd en bij toeval ben ik dat ook professioneel gaan doen. Na meegedaan te hebben aan diverse talentenjachten kreeg ik mijn eerste platencontract en werd ik gevraagd mee te doen aan de verkiezing van de bekende titelsong. Hoe het verder is gegaan is bij de meeste wel bekend, toch?’

De afgelopen jaren is Quincy zich meer en meer gaan richten op het maken van echte Nederpop. Tijdens zijn optredens weet hij met zijn unieke stem en warme uitstraling het publiek keer op keer te boeien, een eigen publiek dat met de dag groeit en Quincy op de voet blijft volgen.

Begin 2008 was het tijd voor verandering. Na een korte radiostilte werd het tijd de zaken nog strakker en gestroomlijnder aan te pakken en Quincy’s carrière een boost te geven.

De eerste stap werd gezet op vrijdag 11 januari 2008. Die avond startte op AT5, in het programma van Frank Awick, de eerste uitzending van Quincy’s real life soap waarin de kijker de ontwikkelingen van de voorgaande maanden in een reeks van 10 afleveringen op de voet kon volgen. De single ‘Slapeloze Nachten’ die op 15 februari 2008 officieel gereleased werd, was tevens de titelsong en behaalde een mooie hitnotering, namelijk de 15de plaats in de Mega Top 100.

Door alle aandacht rondom zijn real life soap werd Quincy opgemerkt door Marianne van Wijnkoop. Als Casting Director van Joop van den Ende Theater Producties was ze op zoek naar een tweede understudy voor Danny de Munk in de hitmusical Ciske de Rat. Aangezien Quincy op dat moment nog nooit iets op musicalvlak gedaan had was deze move best tricky. Maar Marianne en regisseur Paul Eenens geloofden volledig in hem en hebben uiteindelijk dubbeldik gelijk gekregen; na een lange tijd auditeren en repeteren kwam het hoge woord er eindelijk uit; Quincy was Ciske!

Na dit opvallende musical-avontuur was het tijd voor alweer een nieuw hoofdstuk in Quincy’s carrière. Begin 2011 tekende Quincy een tweejarige platendeal met Red Bullet/Rodeo Media.
Een prachtige move die garant stond voor een gedegen voortzetting van de in 2008 nieuw ingeslagen weg.

En nu is het dan eindelijk zover. Op 26 maart aanstaande komt Quincy’s debuutalbum officieel uit.
De single ‘Hoe Ver Moet Ik Gaan’ geldt als officiële aftrap van een omvangrijke PR campagne.
Naast zijn vaste fans zal de rest van Nederland nu ook kennis maken met deze sympathieke zanger. Quincy is namelijk vanaf 4 maart te zien in een mini docusoap in het SBS6 programma 100%TV. We zien wie Quincy nu eigenlijk is en we volgen de weg naar zijn allereerste concert in Escape Amsterdam.

Quincy is er klaar voor om je te verrassen met zijn pakkende nieuwe songs.
Zijn debuutalbum is het perfecte visitekaartje. Het geeft je een prachtig beeld van wat je de komende tijd van Quincy verwachten kunt. Nederland is een nieuw, fris talent rijker.