Op elfjarige leeftijd zong hij tijdens een vakantie op Mallorca in een Engelse pub de sterren van de hemel. Zijn ouders waren dermate enthousiast over zijn zangkwaliteiten, dat hij direct na thuiskomst zanglessen mocht nemen.
De ene na de andere talentenjacht volgde, met als hoogtepunt in 1996 het winnen van de grootste talentenjacht van Amsterdam in Café La Bastille. Dave Miller’s optreden op het Leidseplein te Amsterdam voor 45.000 mensen was twee dagen achtereen te zien op de locale zender AT5.

Hij tekende een platencontract en in 1998 kwam zijn eerste single “Leuke meiden” uit, gevolgd door “Eens en voor altijd”, “Laying in the arms of Mary” en “One night in Madrid”.
Het repertoire van de jonge zanger bestaat uit Nederlandse en Engelstalige muziek, in tempo variërend, waarbij te horen is dat Miller veel heeft opgestoken van Robbie Williams.

 

 

Dave, geboren in Amsterdam uit Nederlands-Duitse ouders, stond tussen 2001 en 2004 drie dagen per week in Café “Bolle Jan”. In mei 2004 stond hij vier dagen in de Arena in het voorprogamma van René Froger. Tevens was hij ook te zien in de TV-programma’s “Puur Froger” (SBS) en “Awick” op AT5 (locale zender Amsterdam). In 2005 geeft Dave prioriteit aan zijn optredens door geheel Nederland. Hij neemt zelf de pen ter hand en schrijft Nederlandse en Engelse nummers.
Tevens werkt hij samen met de producer van Arnhems Gewijs aan een DVD met Reggae- en R&B-nummers, waarvan de videoclips in Paramaribo zijn opgenomen.
In april 2006 heeft Dave een nieuw platencontract getekend. Op het ogenblik is hij druk bezig met de opnamen van dit Nederlandstalige album. Verder treedt hij op in het hele land en is hij wekelijks te horen in Café Bolle Jan.